> > Architecten geselecteerd voor centrum Leeuwarden

Architecten geselecteerd voor centrum Leeuwarden

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-02-2012 - De architecten voor de Manifestatie `Kloppend Hart', bouwen aan de binnenstad te Leeuwarden, zijn geselecteerd.

Combinaties van architecten en ontwikkelaars konden voorstellen indienen voor drie locaties: Oldehoofsterkerkhof, Doeleplein en Amelandsstraat, indienen. De ingediende voorstellen zijn beoordeeld door deskundigen.

Voor de locatie Oldehoofsterkerkhof mogen twee teams een voorstel maken: Tresoar, Afuk en Johan Sijtsma architectenteam; Fooq en Borren Staalenhof architecten in samenwerking met De mannen van schuim; Gaastra produkties, Koudstaal Events, Van der Wiel en NRJ Architectuur

Voor het Doeleplein mogen vijf teams een voorstel maken: Bouwbedrijf Lont en Bert van der Ploeg; VDM woningen en Dorenbos Architekten; Friso bouwgroep en Achterbosch Architectuur; Volker Wessels en pvanb architecten; D'Drive kunstopleidingen, SSH en AB Knegt.

Voor de locatie Amelandsstraat mogen drie teams een voorstel maken: Habion, Palet en KAW architecten; Dijkstra Draaijer en Inbo; Nijhuis bouw en TWA architecten.

De teams mogen hun voorstel uitwerken. In het najaar zullen de plannen gepresenteerd worden aan de raad.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook