> > Kantoor Rijkswaterstaat Westraven blijft dicht

Kantoor Rijkswaterstaat Westraven blijft dicht

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-07-2012 - Het door architectenbureau cepezed ontworpen kantoorgebouw Westraven blijft gesloten. Dit hebben Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst besloten.

In de afgelopen week heeft de Rijksgebouwendienst onderzoek gedaan naar trillingen in het kantoorgebouw. Het onderzoek heeft nog geen zekerheid gegeven over de oorzaak. Om alle mogelijke oorzaken en risico’s uit te sluiten is besloten het onderzoek voor te zetten. Dit neemt nog enige tijd in beslag.

Onderwerpen die bij het onderzoek betrokken zijn, zijn onder meer de constructie, de gebouwinstallaties, zoals liften, klimaat- en glaswassysteem en externe factoren zoals seismologische trillingen, weersomstandigheden, het verkeer op de A12 en het scheepvaartverkeer over het Amsterdam-Rijnkanaal.

De Rijksgebouwendienst houdt er rekening mee dat het onderzoek langer kan gaan duren. Aangezien uitwijken naar andere Rijkswaterstaatlocaties en thuiswerken voor de 1.500 medewerkers van Rijkswaterstaat alleen op korte termijn een oplossing biedt, heeft de Rijksgebouwendienst de opties voor alternatieve huisvesting in kaart gebracht. Hierover wordt volgende week een definitieve keuze gemaakt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook