> > Nederlandse ambassade Brussel geopend

Nederlandse ambassade Brussel geopend

27-10-2010 - Koningin Beatrix heeft gisteren in Brussel officieel de nieuwe Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU (PVEU) en de Nederlandse ambassade geopend.

Na 16 jaar aan de rand van Brussel, zijn zowel de PVEU als de ambassade nu gevestigd in een pand op steenworp afstand van de Europese en de Belgische overheids- en culturele instellingen. De centrale ligging doet recht aan de status van Nederland als buurland, Benelux-partner en EU-lidstaat van het eerste uur.

Voor de ambassade in Brussel is een bestaand, negen verdiepingen tellend, kantoorgebouw aangepast. Bij de transformatie is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, hoogwaardige uitstraling, Nederlands design, Nederlandse producten en Nederlandse kunst. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau cepezed.

Het bestaande pand werd voorzien van een geheel nieuw interieur. Het programma met kantoren, bedrijfsrestaurant, vip-lounges, vip-rooms, vip-lunchroom, archiefruimten met extra hoge eisen en vergadercentrum beslaat ruim 8.000 m².

De belangrijkste aanpassingen aan het pand zijn een nieuwe, hoge entreehal, een vide ter plaatse van de multifunctionele ruimte en de toevoeging van een wintertuin. Deze transparante uitbouw grenst aan de nieuw ingerichte parktuin.

Architectenbureau cepezed ontwierp eerder de Nederlandse ambassades in Rome (2007) en Teheran (2009).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook