> > Danone naar Utrecht Science Park

Danone naar Utrecht Science Park

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-10-2010 - Danone gaat zich vestigen op het Utrecht Science Park in De Uithof. Gisteren is hiervoor de grondovereenkomst getekend. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau cepezed.

In Utrecht komt het internationaal research en innovatiecentrum van Danone. Dit R&D centrum voor babyvoeding en medische voeding zal 400 medewerkers uit vestigingen in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië huisvesten. Het nieuwe internationale onderzoekscentrum zal met hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek ondersteuning bieden aan de merken van Danone’s babyvoeding en medische voeding divisies, waaronder Nutricia dat van oudsher sterk met Nederland verbonden is.

Het Utrecht Science Park ontwikkelt zich tot een internationaal vooraanstaand centrum voor wetenschappelijk onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid. Op het USP werken provincie en gemeente, de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en de Hogeschool Utrecht nauw samen, onder andere op het gebied van de Life Sciences. De vestiging van Danone's R&D centrum onderstreept het belang van de Utrechtse Life Sciences.

Danone ontwikkelt in samenwerking met OVG Projectontwikkeling het duurzame gebouw. De opening staat gepland voor 2012.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook