> > Winnaars Betonprijs 2012 Vitaal Beton

Winnaars Betonprijs 2012 Vitaal Beton

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-11-2012 - De winnaars voor de Betonprijs 2012 Vitaal Beton zijn gisteren bekendgemaakt tijdens het Betonprijsdiner. Voor het eerst zijn in Nederland prijzen toegekend aan bestaande betonnen constructies. Hiermee wil de betonindustrie aandacht schenken aan de lange levensduur van beton.

De Koepelkerk en Sanatorium Zonnestraal

De winnaars zijn Welzijnscluster De Spil, Eindhoven (in de categorie Renovatie), Landgoed Zonnestraal, Hilversum (in de categorie Restauratie), Seinhuis Post T, Maastricht (in de categorie Reparatie) en Categorie Growing old Gracefully: Koepelkerk, Maastricht (in de categorie Growing old Gracefully).

Voor veel inzenders bleek de indeling in categorieën niet duidelijk. De jury heeft daarom besloten soms inzendingen in een andere categorie te plaatsen en de extra categorie Growing old gracefully te definiëren. Een constructie die de tand des tijds glorieus heeft doorstaan. In totaal zijn er 61 projecten ingediend.

De Betonprijs 2012, Vitaal Beton is een initiatief van de Betonvereniging en wordt georganiseerd in samenwerking met het Platform Betononderhoud, Rijkswaterstaat en VOBN.De jury bestond dit jaar uit voorzitter Cees Kleinman (TU Eindhoven), Toine van Casteren (Directeur B|A|S Research & Technology), Jo Coenen (Jo Coenen Architects & Urbanists), Anja Vissers (Architectenburo Anja Vissers), Anton Koomen (Partner Provast), Raphaël Steenbergen (TNO Bouw en Ondergrond, Youcon), Jos van Vreeswijk (Beeldend Kunstenaar), Bart van der Woerd (voorzitter VBR) en secretaris Frens Pries (directeur Betonvereniging).

Vandaag is de Betondag, waarop onder andere wordt bekendgemaakt wie zal worden benoemd als hoogleraar Betonconstructies aan TU Delft.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook