> > Debat over de toekomst van wonen in Deventer

Debat over de toekomst van wonen in Deventer

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-11-2012 - Architectuurcentrum Rondeel organiseert op donderdagavond 29 november een debat over de toekomst van het wonen in Deventer.

De activiteiten in de bouwkolom zijn sterk afgenomen, de woningmarkt ligt op zijn gat en ouderen en de zorg, maar ook jonge starters zijn pijnpunten in de landsbegroting. De effecten van het regeringsbeleid van Rutte II zijn nog maar nauwelijks ingedaald maar de markt is er niet vrolijker op geworden. Tijd voor OMDENKEN! Veel gemeenten staan voor het dilemma bouwen of bouwgrond herbestemmen voor een andere invulling. Dat geldt ook voor Deventer. Wat gaan we doen met de geplande wijken Steenbrugge of Deventer Noordoost? Hoe ziet Deventer er dan uit in 2020? Uitgaande van mogelijke en reële economische ontwikkelingen heeft de gemeente Deventer verschillende scenario’s opgesteld als basis voor bestuurlijke keuzes.

Drie inleiders zullen op deze discussieavond de vraag naar de toekomst van heel verschillende kanten benaderen. Michaela van Oostveen, programmaregisseur bij de gemeente Deventer, zal de verschillende demografische scenario’s toelichten. In deze scenario’s wordt gekeken wat mogelijke toekomstbeelden kunnen zijn voor Deventer. Arjan Brink, agendaregisseur ruimte bij de gemeente Deventer, laat het publiek meedenken over de consequenties voor de woningbouwprogrammering van Deventer. Hij vraagt zich af of en hoe de stad rekening kan houden met de onzekerheden en, of en hoe aansturing kan plaatsvinden. Dr. Nol Reverda is bijzonder lector voor demografische krimp aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht en een echte Omdenker. Hij benadert de toekomstige ruimtelijke opgaven vanuit een heel ander perspectief. Hij stelt sociale vraagstukken aan de orde zoals het eigenaarschap van de publieke ruimte, het herbenutten van ruimte en het herbenutten van ouderen. Voor een ludieke afronding van de avond zorgt het cabaretduo 3Koteboebo (Wilco Boksebeld en Mark te Boekhorst) uit Lettele met hun unieke en tot tranen toe bewogen komische Omdenk-show!

De discussieavond ‘Wonen in Deventer’ is op 29 november in Architectuurcentrum Rondeel aan de Stromarkt 18c te Deventer. De avond begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Toegang is gratis.

‘Wonen in Deventer’ is onderdeel van het project "Omdenken" dat mede mogelijk werd dankzij extra bijdragen van de provincie Overijssel. Op dit moment is de tentoonstelling ‘8 eeuwen ouderenhuisvesting in Deventer’ te zien in het Rondeel (openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur).

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook