> > MVRDV ontwerpt toren te Jakarta

MVRDV ontwerpt toren te Jakarta

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-11-2012 - Een team bestaande uit MVRDV, The Jerde Partnership en ARUP hebben het plan gepresenteerd voor Peruri 88, een 360.000 m² multifunctioneel complex in Jakarta.

Peruri 88 combineert de behoefte aan meer groene ruimtes met het bouwen in hoge dichtheid en respect voor de bestaande typologieën in de stad. De toren is 400 meter en heeft een multifunctioneel programma met winkels, kantoren, woningen, een luxe hotel, parkeren, een moskee, imax theaters en een openlucht amfitheater. Het team heeft de plannen gepresenteerd aan de stad en eigenaar van de grond Peruri als onderdeel van het bod van een ontwikkelaarscompetitie voor de prominente locatie Jl. Palatehan 4 Jakarta.

De multifunctionele project biedt een grote verscheidenheid aan kantoor-en woningtypologieën, van grote kantoren oppervlakken woon / werkeenheden, van lofts tot herenhuizen, van rijtjeshuizen tot patiowoningen. Elk van deze gestapelde bouwblokken wordt gecombineerd met een semi-publieke parkdak, tuinen, speeltuinen, spa's, sportscholen, outdoor restaurants en zwembaden voor de bewoners en kantoormedewerkers. De hoge bomen op deze dekken zullen extra schaduw bieden, terwijl de hoogte van de parken zorgt voor een koele wind. De hoogbouw, een luxe hotel van de 44e verdieping tot de 86e verdieping, stijgt op uit een platform met park en zwembad. Op de top van het hotel is een panoramisch restaurant geprojecteerd. Een uitkijkplatform voltooid de structuur op de 88e verdieping.

Het commerciële podium is ontworpen door The Jerde Partnership in samenwerking met MVRDV. Het bevindt zich van niveau B2 tot de 7e verdieping. De meest kenmerkende eigenschap is het centrale plein, beschut door de gestapelde volumes van de mid-rise.

De gebouwstructuur heeft vijf hoofdkernen en is minder complex dan op het eerste gezicht zichtbaar is. Op vier traditionele hoogbouwtorens worden overbruggende verdiepingen gebouwd. Arup zal deze constructie nog verder ontwikkelen en rationaliseren om aan de begroting te voldoen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook