> > Maas (MVRDV) supervisor voor Gemeente Almere

Maas (MVRDV) supervisor voor Gemeente Almere

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

17-09-2012 - Het Almeerse College van burgemeester en wethouders heeft stedenbouwkundige Winy Maas (MVRDV) aangesteld als supervisor voor de ruimtelijke ontwikkeling van Almere.

MVRDV ontwierp diverse plannen voor de stad Almere: de Concept Structuurvisie Almere 2.0, de Ontwikkelingsstrategie voor Almere Oosterwold en het plan voor de Floriade 2022.

Maas ziet zijn rol primair als kwaliteitsbewaker, zo stelde hij in zijn inaugurele rede. Daarbij houdt hij vast aan de bestaande kwaliteiten van Almere - het riante groen/blauwe raamwerk -, en zet hij in op de ontwikkeling van Almere als een netwerkstad.

Winy Maas gaf aan dat hij kwaliteit niet van bovenaf wil dicteren: “de opgave voor ons, architecten, is om mensen te verleiden hun eigen groene droom te verwezenlijken; ik zie het Almere van de toekomst als een eindeloos veranderende plantage.” Daarmee sluit hij aan op de transitie die in 2006 in Almere is ingezet, van aanbod- naar vraaggestuurde (stedelijke) ontwikkeling.

Het supervisorschap van Winy Maas loopt in eerste instantie tot eind 2013. Eén keer per maand zullen in een wisselende setting, stadsbrede opgaven op inspirerende wijze worden besproken. De agenda en het gezelschap wisselen per keer, zodat zo veel mogelijk inzichten de revue passeren.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook