> > MVRDV ontwerpt voorstel Floriade 2022 Almere

MVRDV ontwerpt voorstel Floriade 2022 Almere

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-07-2012 - Vandaag heeft de gemeente Almere de plannen voor Floriade 2012 gepresenteerd. Het ontwerp is van MVRDV.

impressies: MVRDV

Als locatie voor de Floriade is gekozen voor een eiland van 45 hectare in het Weerwater, het grote centraal gelegen meer in de polycentrische stad. Het wordt geen tijdelijke expositieterrein, maar een blijvende groene centraal gelegen wijk als uitbreiding van het bestaande centrum. Het komt naast de snelweg A6 te liggen.

De ontwikkeling van de zuidoever van het Weerwater voltooid het stadscentrum, transformeert het Weerwater in het centrale park van de stad en legt de verbinding tussen Almere Stad en Almere Haven.

MVRDV stelt een groene stad voor met een uitgebreid programma waaronder een universiteit, hotel, jachthaven, kantoren en woningen. Het tapijt van tuinen vormt de onderlegger voor zowel een tijdelijke tuinbouwmanifestatie als een blijvende groene stadswijk Almere Floriade. De Floriade in Almere wordt stedelijker dan de tuinbouwtentoonstelling in eerdere edities is geweest. Eerder ontwierp MVRDV voor Almere een masterplan, Almere 2030 masterplan, en een stedenbouwkundig plan, Almere Oosterwold.

In de race voor de Floriade 2022 zijn, behalve Almere, Groningen, Boskoop en Amsterdam-Bijlmer. De Nederlandse Tuinbouwraad maakt in oktober van dit bekend wie de volgende Floriade organiseert.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook