> > De Hofleverancier door Hekkenberg Architects

De Hofleverancier door Hekkenberg Architects

29-11-2012 - De Hofleverancier Vermeyden aan de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam heeft binnen drie maanden een complete metamorfose ondergaan. Het ontwerp is van Hekkenberg Architects.

Uit de drie aaneengesloten winkelpanden van Hofleverancier Vermeyden Delicatessen is door de renovatie één ruime winkel ontstaan. Bestaande bouwmuren zijn verwijderd en de oorspronkelijke vrije hoogte van bijna vijf meter is hersteld. Het effectieve winkeloppervlak is door deze verbouwing vergroot van 180 m² naar 225 m², waardoor ruimte is ontstaan voor een espressobar en een lunchcorner.

Kleine vensters her en der bieden een onverwacht doorkijkje naar achterliggende trappenhuizen en werkruimtes. Robuuste staalkolommen, kaal metselwerk maar tegelijkertijd een gedetailleerde afwerking, geven de winkel een grootstedelijke uitstraling met industrieel karakter.

De glazen voorgevel van het pand is opgebouwd uit een slanke aluminium vliesgevel gemonteerd op grenen binnenstijlen. De plint is van natuursteen en de portieken naar de bovenwoningen zijn afgewerkt met een handgevormde, donkergroen geglazuurde tegel. De gevel herinnert hiermee weer aan de karakteristieke opbouw van veel winkelpanden aan de Nieuwe Binnenweg.

De Nieuwe Binnenweg ondergaat met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de gemeente Rotterdam een grootscheepse opknapbeurt. De verbouwing van de winkel is medegefinancierd vanuit dit initiatief. Afgelopen september is de straat als Beste Winkelstraat van de stad verkozen door het MKB Rotterdam.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook