> > Schoenenwinkel in Utrecht van Versseput Architecten

Schoenenwinkel in Utrecht van Versseput Architecten

14-12-2012 - Onlangs is de vierde vestiging van Eleganza Schoenen in de binnenstad van Utrecht geopend. Zowel het exterieur als het interieur is ontworpen door Versseput Architecten.

Het negen meter brede monumentale pand bestond oorspronkelijk uit twee samengevoegde panden. In tegenstelling tot de behoudende welstandsnota waarin kleinschaligheid een belangrijke rol speelt, koos Versseput Architecten voor een hedendaags en groots gebaar. De oorspronkelijke opdeling van de panden is door middel van een welvend plafond tot één geheel gesmeed.

De gevelplint is voorzien van een glazen gebogen pui, die een panoramisch zicht biedt op het interieur en die werkt als een kijkdoos. De kroonlijst, samengesteld uit staalplaat kokers en strippen, is een abstracte verwijzing naar de oorspronkelijke monumentale lijst. Het meubelwerk is er volledig op gericht om de schoen zoveel mogelijk tot z’n recht te laten komen. In tegenstelling tot de buitenzijde is dit een ingetogen gebaar. Het interieur is een elegante en chique omgeving waarin maximale ruimte is gecreëerd voor de collecties.

Projectinformatie: Schoenenwinkel Eleganza, Lijnmarkt 38, Utrecht / Opdrachtgever: Eleganza Schoenen , Hilversum / Ontwerp: Versseput Architecten / Aannemer: Jurriëns Bouwservice / Programma: 95 m².

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook