> > Expositie over groen als bouwmateriaal in Haarlem

Expositie over groen als bouwmateriaal in Haarlem

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

31-01-2013 - Architerctuurcentrum ABC te Haarlem presenteert de expositie ‘Een reis naar Parijs’ over groen als bouwmateriaal voor ons klimaat.

De expositie ‘Een reis naar Parijs’ is een initiatief van het ABC en de werkgroep CO2-OO, bestaande uit architecten, landschapsarchitecten, beleidsadviseurs en milieuwetenschappers. De werkgroep CO2-OO zet de mogelijkheden en beperkingen van groen op een rij en toont aan welke kansen er bestaan voor het optimaliseren van de prestaties van groen als bouwmateriaal. Beplanting neemt immers CO2 en NOx op, filtert fijnstof uit de lucht en neemt hemelwater op. De expositie gaat ook in op vragen of dit altijd werkt en welke oplossingen verleidelijk zijn voor burgers, vakgenoten, bestuurders en ontwikkelaars.

Ons landschap is in ras tempo verstedelijkt. Zo is een reis van Haarlem naar Parijs tegenwoordig vooral een reis langs een conglomeraat van steden, havens en industriegebieden. Er heeft een ongekende metamorfose plaatsgevonden, waardoor er nieuwe of verhevigde milieuproblemen zijn ontstaan die niet door het landelijk gebied alleen kunnen worden opgelost. Er zijn gerichte maatregelen nodig in de stad.

In het kader van de expositie wordt op zondag 3 maart om 14.30 uur een publieksgesprek georganiseerd. Bewoners, beleidsmakers en bestuurders van Haarlem worden uitgedaagd wensen en verlangens voor vergroening van hun stad kenbaar te maken. Het gesprek staat onder leiding van Gabriël Verheggen (directeur ABC). Leden van de werkgroep CO2-OO zullen reageren op mogelijkheden en op onmogelijkheden. De deelnemende leden aan de expositie en het gesprek zijn: Annemieke Langendoen (ontwerper), Jan Klop (landschapsarchitect), Vincent Kuijpers (ecoloog/kennismakelaar), Gerda Hendriks (ontwerper/stadsecoloog), Eddo Carels (architect) en Eva Stache (architect).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook