> > Sloop Hertzbergers Overloop gaat niet door

Sloop Hertzbergers Overloop gaat niet door

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-02-2013 - De sloop van woonzorgcentrum De Overloop in Almere Haven gaat niet door. Dit melden Almere Vandaag en Almereaangenaam. Architect Herman Hertzberger noemt het tegenover Architectuur.ORG een verheugend bericht maar zegt nog niet op de hoogte gebracht te zijn van de ontwikkelingen.

Woonzorg Nederland heeft in januari aan de gemeente Almere laten weten dat de plannen voor de sloop en nieuwbouw van De Overloop niet doorgaan, omdat nieuwe maatregelen van het kabinet de mogelijkheden voor investeringen van woningcorporaties beperken. Zorggroep Almere, de huurder van de Overloop, noemt het niet doorgaan van de nieuwbouw in "Almere Vandaag" erg vervelend.

De Overloop te Almere Haven werd in 1984 opgeleverd. In dit project zijn grondgebonden woningen en het verzorgingshuis gesitueerd rond een gemeenschappelijke tuin. Omdat volgens nieuwe regelgeving slechts de helft van de woningen geschikt is voor zware zorg werden nieuwbouwplannen ontwikkeld. 8 jaar geleden is begonnen met het ontwikkelen van nieuwbouwplannen. AG Nova Architecten won in 2008 de prijsvraag voor het ontwerp. De sloopvergunning werd in september 2009 verleend.

Architect Hertzberger zegt over het nieuws: “Een verheugend bericht! Overigens zijn wij niet op de hoogte gebracht van enige ontwikkelingen hoewel we ons graag mee zouden willen engageren.”

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook