> > 3 ontwerpers in competitie centrumplein Emmen

3 ontwerpers in competitie centrumplein Emmen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-02-2013 - Lola Landscape architects, Niek Roozen b.v. en het Duitse Latz und Partner mogen een schetsontwerp voor het centrumplein in Emmen maken. Eind maart wordt de ontwerper gekozen voor het definitieve ontwerp.

Het centrumplein verbindt in de toekomst het nieuwe dierenpark en theater met het winkelgebied. Het hele in te richten gebied omvat zo’n 100 bij 250 meter.

Met de actie ‘Mijn Plein’ is in 2011 al een start gemaakt met de invulling van het Emmense plein. Het ‘inspiratieboek’ dat door stedenbouwkundig supervisor Ashok Bhalotra is samengesteld naar aanleiding van deze actie, is samen met het door de gemeente opgestelde programma van eisen de basis geweest voor de opdracht aan de ontwerpers.

Zes ontwerpers hebben in januari hun referenties en hun visie op het centrumplein gepresenteerd aan een beoordelingscommissie. De commissie heeft de presentaties beoordeeld en heeft aan het college voorgesteld drie ontwerpbureaus te selecteren om hun visie en ontwerp voor het plein verder uit te werken. Het college van burgemeester en wethouders heeft de Nederlandse bureaus Lola Landscape architects en Niek Roozen b.v. en het Duitse Latz und Partner gevraagd om een schetsontwerp voor het Emmense centrumplein te maken.

De ontwerpers presenteren naar verwachting eind maart hun schetsontwerpen van het centrumplein. Een negen koppige beoordelingscommissie met wethouders, adviseurs en Ashok Bhalotra beoordeelt de presentaties en kiest de ontwerper die een voorlopig ontwerp van het centrumplein gaat maken.

Na de keuze voor de ontwerper eind maart presenteert hij het voorlopig ontwerp. In augustus 2013 wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd en kan worden gewerkt aan de verdere uitwerking en aanbesteding van de aanleg / bouw van het nieuwe plein.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook