> > LOLA en KARST winnen competitie Singelpark

LOLA en KARST winnen competitie Singelpark

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

05-07-2012 - LOLA landscape architects uit Rotterdam en Studio KARST uit Zürich winnen de competitie voor het toekomstige Singelpark in Leiden.

impressies: LOLA landscape architects en Studio KARST

De twee bureaus presenteren “overtuigende en doordachte concepten die naar zowel het park als geheel kijken, als naar de betekenis die het park in de toekomst kan hebben voor de stad Leiden”. Dat vindt de adviescommissie onder leiding van burgemeester Henri Lenferink die zich boog over de zes inzendingen voor de internationale ideeënwedstrijd. De commissie adviseert het college van B&W om de komende tijd met beide bureaus verder te praten.

Lola en Studio KARST zijn beide nog jonge bureaus. Studio KARST inspireerde de jury met het concept 'Garden of Leiden' waarbij het de hele binnenstad wil uitbouwen tot botanische stad, met het Singelpark als ring. Het plan voorziet in een vrijliggende promenade aan de buitenzijde van de singels, omzoomd door een dubbele bomenrij, en ruim twintig intieme omheinde tuinen aan de binnenzijde die elk een andere beplanting en sfeer kunnen krijgen.

LOLA maakte een eigentijds en eigenwijs ontwerp waarbij wandelpaden direct langs het water van de zes kilometer lange singelgracht lopen, met daarlangs een maximum aan functies en sferen, met open ruimtes voor vrije invulling. Beide ontwerpers zien in de Hortus Botanicus een belangrijke partner als het gaat om de inrichting van de parken. En beiden zien een belangrijke rol weggelegd voor inwoners en organisaties in Leiden om samen te werken in het realiseren van het park.

De winnaars werden bekend gemaakt bij de opening van de Singelpark Design Expo. Andere deelnemers waren Gross.Max, Latz + Partner, Michael van Gessel en Michel Desvigne. Ruim 250 bezoekers kwamen op de opening af en konden de zes ontwerpen bekijken in kassen die op verschillende plekken in de tuin van Museum Volkenkunde zijn neergezet. De expo is tot en met 9 september zeven dagen per week geopend tijdens openingstijden van het museum.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook