> > Bioscoop in Leidsche Rijn van DP6

Bioscoop in Leidsche Rijn van DP6

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

05-03-2013 - DP6 Architectuurstudio ontwerpt de nieuwe bioscoop voor de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. "De Sterrenkijker" met in totaal 2.000 stoelen wordt geëxploiteerd door CineMec.

De bioscoop zal verrijzen aan de oostkant van het Berlijnplein, direct naast de A2 tunnel in het stadshart van Leidsche Rijn. Het rode volume gaat zeven zalen huisvesten met in totaal 2.000 stoelen. Boven op het gebouw komt een groot dakterras, vanaf waar de bezoeker uitzicht over de skyline van Utrecht heeft. De bijnaam van de bioscoop is ontleend aan de sterrenkijker die op het dak zal komen te staan.

Naast het vertonen van films wil CineMec Utrecht zich gaan richten op het live streamen van concerten en colleges vanuit universiteiten over de hele wereld. Dit concept wordt elders al succesvol toegepast. Tevens zullen in het gebouw conferenties worden gehouden. Op deze manier wordt de bioscoop intensief gebruikt en genereert het de hele dag levendigheid rondom het gebouw en op het Berlijnplein. Hiermee wordt een belangrijke invulling gegeven aan de ambities voor Leidsche Rijn Centrum zoals deze zijn vastgelegd in de Visie Het Levende Centrum (2004) en het Masterplan Leidsche Rijn Centrum (2006). Leidsche Rijn Centrum moet een levendig stadscentrum worden waar naast winkels, appartementen en kantoren, ook ruimte is voor horeca, culturele voorzieningen en amusement.

CineMec Utrecht zal volgens planning vanaf 2014 gebouwd worden. Eind vorige week is het uitgiftecontract getekend door bioscoopexploitant CineMec. DP6 ontwierp eerder bioscopen bij de plaatsen Emmen en Ede. De bioscoop in Ede heeft een vergelijkbaar intensief gebruikt voor congressen en opera’s.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook