> > Inauguratie Wiel Arets als decaan van IIT

Inauguratie Wiel Arets als decaan van IIT

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-03-2013 - Wiel Arets is in augustus 2012 benoemd tot decaan en professor van het College of Architecture aan het Illinois Institute of Technology (IIT) te Chicago. De intreerede is op 13 maart.

Oorspronkelijk stond de opleiding onder leiding van de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe (1938 - 58). Arets is de tweede Europese architect die deze belangrijke functie krijgt.

De intreerede vindt plaats in de door Mies van der Rohe ontworpen Crown Hall op 13 maart 2013. Wiel Arets presenteert daar zijn visie 'Rethinking Metropolis'.

Tegelijk wordt de eerste publicatie van de opleiding die onder Arets leiding tot stand kwam gepresenteerd: NOWNESS.

Architectuurcriticus Kenneth Frampton: "De aanstelling van de Nederlandse architect Wiel Arets als decaan van het IIT College of Architecture staat voor een geheel nieuw tijdperk in de ontwikkeling van deze instelling, zeker omdat Arets allang zijn dapperheid als zowel architect en onderwijzer heeft aangetoond. De pedagogische verschuiving die inherent zijn aan deze benoeming opent het vooruitzicht van een nieuwe impuls van het IIT als een objectieve Bauschule voor de eenentwintigste eeuw."

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook