> > Nieuwe luchthaventerminal in Tanzania door BAM

Nieuwe luchthaventerminal in Tanzania door BAM

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-04-2013 - BAM International heeft opdracht verworven voor ontwerp en bouw van het nieuwe luchthavengebouw Terminal 3 op de luchthaven Julius Nyerere in Dar es Salaam, Tanzania.

Opdrachtgever is Tanzania Airports Authority. De contractwaarde van fase 1 van het project bedraagt meer dan 130 miljoen euro. BAM International voert dit project uit in een samenwerkingsverband met Britse zustermaatschappij BAM Nuttall. Het Nederlandse BAM Advies & Engineering is als ontwerppartner betrokken bij het project.

Het nieuwe luchthavengebouw is ontworpen in samenwerking met NACO, Netherlands Airport Consultants. Het gebouw moet de verwachte groei van het internationale luchtverkeer opvangen, de huidige internationale Terminal 2 zal worden gebruikt voor de afhandeling van binnenlandse vluchten. Fase 1 van het project omvat de bouw van een nieuw luchthavencomplex, berekend op 3,5 miljoen passagiers per jaar, inclusief parkeerterreinen, toegangswegen, platforms en een taxibaan. De tweede fase voorziet in een verdere capaciteitsuitbreiding van zes miljoen passagiers per jaar.

Het ontwerp van het dak is geïnspireerd op de zeilen van de traditionele vissersboten, die kunnen worden gevonden langs de kust bij Dar es Salaam.

In 2010 heeft BAM International fase 2 van de renovatie van de infrastructuur op de luchthaven voltooid. Het betrof onder meer de renovatie van de taxibanen en de verlichting voor de landingsbaan. De eveneens door BAM International gerealiseerde fase 1, voltooid in 2006, omvatte de renovatie van de belangrijkste start- en landingsbaan en het parkeerdek voor vliegtuigen bij Terminal 2.

BAM is betrokken geweest bij de bouw, uitbreiding of renovatie van tal van luchthavens , waaronder Schiphol en Eindhoven, Terminal 2 München en Berlijn Brandenburg in Duitsland, Zaventem en Charlerois in België, Cork in Ierland, Bristol, Newcastle en East Midlands in het Verenigd Koninkrijk, Harare in Zimbabwe en Sheikh Rashid terminal in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook