> > Latz und Partner ontwerpt centrumplein Emmen

Latz und Partner ontwerpt centrumplein Emmen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-05-2013 - Latz und Partner ontwerpt het nieuwe centrumplein in Emmen. De beoordelingscommissie heeft unaniem gekozen voor het Duitse ontwerpbureau. De twee andere kandidaten voor de opdracht waren Lola Landscape architects en Niek Roozen.

Het centrumplein verbindt in de toekomst het nieuwe dierenpark en theater met het winkelgebied. Het hele in te richten gebied omvat zo’n 100 bij 250 meter. Het centrumplein is onderdeel van Centrumvernieuwing Emmen. Met Centrumvernieuwing werken we toe naar één uitnodigend en goed bereikbaar centrum.

Latz + Partner heeft gekozen voor een meanderende vorm, waarbij enerzijds een verbindend element gecreëerd is en anderzijds verschillende plekken met ieder een eigen karakter. Zo zorgt de ontwerper ervoor dat de menselijke maat teruggebracht is in de grote ruimte en de ruimte toch niet versnipperd raakt. Ook sluit het ontwerp goed aan bij het groene karakter van de Es. Het gemeentehuis en bijbehorend trouwpaviljoen krijgen een eigen voorplein en daarmee een directe relatie met het nieuwe centrumplein.

De planning is dat Latz + Partner het voorlopig ontwerp van het centrumplein eind juni klaar heeft. In september 2013 wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd en kan worden gewerkt aan de verdere uitwerking en aanbesteding van de aanleg/bouw van het nieuwe centrumplein.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook