> > Heropening van Central Plaza in Rotterdam

Heropening van Central Plaza in Rotterdam

13-05-2013 - Central Plaza aan het Weena in Rotterdam heeft in april 2013 haar deuren weer geopend na een zes maanden durende renovatie. Het complex met kantoren, woningen, winkels en parkeergarage is verbouwd naar ontwerp van GROUPA.

De oorspronkelijke opdracht voor GROUPA bestond uit de renovatie van 16.000 m² kantoren. Uiteindelijk is het gehele complex aangepakt, waaronder optimalisatie van de wandelroute door het gebouw van het station naar de Lijnbaan, het zichtbaar maken van zowel het kantoorprogramma als het winkelgebied door deze een duidelijk adres en sterke identiteit aan het Weena te geven en het revitaliseren van 3.800 m² winkelgebied.

De entree van het winkelplaza is naar de hoek van het gebouw verplaatst, gericht op het nieuwe Stationsplein. Ter bevordering van de oriëntatie is een grote glazen tourniquette als een sculpturaal cilindervormig element in de arcade geschoven. Om de bezoekersstroom in het winkelgebied beter te begeleiden zijn de winkelpuien vervangen en in een meer vloeiende lijn geplaatst om zo voor betere aansluiting op de entrees te zorgen.

Vernieuwd in het winkelgebied zijn verder de vloeren met een nieuwe slijtvaste toplaag van natuursteen, de bewegwijzering en de verlichting naar ontwerp van BeersNielsen lichtontwerpers. Samen met de nieuwe arcade indeling, routing, afwerking en materialisering zorgen deze ingrepen voor een aangename winkelsfeer en een sterkere verbinding van het plaza met het omliggend openbaar gebied.

Aan de Weena kreeg Central Plaza nieuwe luifels. Door diverse verbeteringen is het gebouw van energielabel van E naar A gegaan.

Central Plaza is een multifunctioneel complex met kantoren, een parkeergarage, een woontoren en een winkelplaza is in 1992 ontworpen door architect W. Th. Ellerman.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook