> > Herontwikkeling Natlab voor SintLucas Eindhoven

Herontwikkeling Natlab voor SintLucas Eindhoven

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-06-2013 - Op vrijdag 28 juni tekent het team Arup / cepezed voor de ‘total engineering’-opdracht voor herontwikkeling van Philips' voormalige natuurkundig laboratorium 'Natlab' tot de nieuwe huisvesting van de opleiding SintLucas Eindhoven.

Na het leveren van het winnende ontwerp in de designcompetitie werd het team, geleid door Arup, de opdracht gegund. Samengebald in een functionele, duurzame esthetiek is het complete pakket opgenomen van architectuur, constructies, installaties, akoestiek en bouwfysica.

De ambitie van Arup en cepezed ligt in de realisatie van een excellente en inspirerende leeromgeving, waar creatieve jongeren hun talent kunnen ontplooien. De school sluit aan op de creatieve uitstraling van Eindhovens hotspot 'Strijp-S'. Dit voormalige Philipsterrein is de thuisbasis van veel design-gerelateerde bedrijven.

Het nieuwe gebouw in Eindhoven bestaat deels uit renovatie (6.500 m²) van voormalig laboratorium, dat erkend wordt als industrieel erfgoed, en deels uit nieuwbouw (8.000 m²)). Het gebouw zal voltooid zijn in 2015.

SintLucas biedt vmbo- en mbo-opleidingen aan in Eindhoven en Boxtel. Door te verhuizen naar de nieuwe locatie wil SintLucas de ontwikkeling tot 'creative community' bevorderen in een omgeving die voldoet aan de eisen van het hedendaagse onderwijs.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook