> > Uitbreiding terminal en hotel voor Eindhoven Airport

Uitbreiding terminal en hotel voor Eindhoven Airport

21-06-2013 - Vandaag is de uitgebreide terminal en het nieuwe hotel op Eindhoven Airport feestelijk geopend. Het project is ontworpen door KCAP Architects&Planners en De Bever Architecten.

De uitbreiding bestaat uit een nieuwe voorzone van 2.000 m² met extra retail- en horecafaciliteiten op de begane grond, 2.700 m² aanbouw aan de aankomsthal en 2.700 m² voor kantoren op de bovenverdieping. Het hotel biedt op 8 verdiepingen plaats aan 120 kamers, een bar, ontbijtruimte en fitnessvoorzieningen. Restaurant en vergaderruimtes worden in het terminalgebouw aangeboden.

Met een mogelijke uitbreiding werd al in het oorspronkelijke ontwerp rekening gehouden. Daarvoor werd een groeimodel ontworpen waarin afzonderlijke bouwelementen gerealiseerd kunnen worden zoals de uitbreiding van de aankomst- of vertrekhal, de voorzone en het hotel.

De terminal werd met 65 meter verlengd en is een voortzetting van de gebogen dakvorm, de V-vormige kolommen en de gevel uit staal, glas en aluminium. De voorzone werd vergroot en biedt naast commerciële faciliteiten ruimte aan de hotellobby met receptie en toegang tot liften en trappen.

De bouwwerkzaamheden zijn eind 2011 begonnen en binnen een volledig operationeel vliegveld gerealiseerd.

Het aantal reizigers die via Eindhoven Airport reizen groeit fors: In 2005, het jaar na de bouw van de nieuwe terminal, werden circa 1 miljoen passagiers verwerkt. In 2012 waren er 3 miljoen reizigers. Eindhoven Airport verwacht een groei tot 5 miljoen passagiers in 2020.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook