> > Uitbreiding luchthaven Eindhoven

Uitbreiding luchthaven Eindhoven

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

21-11-2011 - Heijmans gaat Eindhoven Airport uitbreiden. De luchthaven krijgt een grotere terminal en een nieuw hotel met 120 kamers.

Het ontwerp is van KCAP Architects & Planners en De Bever Architecten, de architecten van de eerder gerealiseerde terminal. Het hotel komt op kolommen, 13 meter boven het maaiveld.

De bestaande vertrekhal 65 meter verlengd. De uitbreiding omvat 4.800 m² op de begane grond en een bovenverdieping van 3.000 m² kantooroppervlak.

Het hotel staat als een solitair volume op de terminal. Zes verdiepingen met 4550 m² zijn bestemd voor 120 kamers, een bar, ontbijtruimte en fitnessvoorzieningen. De dakopbouw, die binnen de schil van het gebouw valt, is gereserveerd voor techniek. Restaurant en vergaderruimtes worden in het terminalgebouw ter beschikking gesteld terwijl hotellobby met receptie en toegang tot liften en trappen zich bevinden in een vergrootte voorzone.

In vorm en materiaalgebruik sluiten terminalgebouw en hotel op elkaar aan. Kenmerkend is de constructie van de terminal, die bestaat uit gebogen metalen dakvormen en verwijst naar de luchtvaart. De gestroomlijnde metalen gevels, metalen binnenwanden en zwevende installaties refereren aan de techniek en dynamiek van de luchtvaart. Het hotel wordt bovendien door zijn positionering en vorm een punt van herkenning.

De aanneemsom voor de terminal bedraagt ruim € 3 miljoen, met het hotel is circa € 9 miljoen gemoeid.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook