> > P+R De Uithof in Utrecht voltooid

P+R De Uithof in Utrecht voltooid

26-09-2013 - De door KCAP Architects&Planners en studioSK / Movares ontworpen transferium bij De Uithof in Utrecht is voltooid. Het gebouw wordt 1 oktober in gebruik genomen.

Het nieuwe transferium is gerealiseerd in opdracht van de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Met op maaiveld een centraal plein met bushaltes, tramperron, fietsenstalling en commerciële ruimtes en daarboven 2.000 parkeerplaatsen verspreid over 9 parkeerlagen. Het architectonisch ontwerp van het bouwwerk kwam tot stand in een samenwerking tussen KCAP Architects&Planners en studioSK / Movares en is uitgevoerd door de bouwcombinatie Hurks - Dura Vermeer.

De accommodatie biedt 1.500 parkeerplaatsen voor automobilisten die in De Uithof werken en 500 plaatsen voor mensen die naar het Utrechtse centrum willen reizen met de bus of toekomstige tram. Het negen lagen tellende gebouw onderscheidt zich door de geknikte vorm, hellende vloeren en lokaal verdiepingen met extra hoogte die het gebouw identiteit en karakter geven. Het open en transparante ontwerp draagt bij aan de publiekskwaliteit, oriëntatie en sociale veiligheid. Het centrale atrium in het hart van het gebouw vormt hiervan de kern. Het daglicht, de spectaculaire trappartijen en een drietal bomen maken het atrium tot dé centrale verblijfsruimte voor alle bezoekers en gebruikers van tram, bus en auto; het is het brandpunt in de oriëntatie.

Bijzonder is de klimwand aan de zuidgevel van het gebouw. De wand is op verzoek van de Utrechtse Sportraad gebouwd in opdracht van de Universiteit Utrecht voor het sportcentrum Olympos en de Utrechtse klimvereniging USAC.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook