> > Hart van Zuid door Kraaijvanger en Ballast Nedam

Hart van Zuid door Kraaijvanger en Ballast Nedam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-11-2013 - Ballast Nedam heeft met de visie 'Hart van Zuid, plek om te blijven' de aanbesteding voor de gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid verworven. Kraaijvanger is als supervisor en architect betrokken bij deze transformatie van Rotterdam Zuid.

Ahoy ondergaat een forse uitbreiding met een internationaal congrescentrum, muziekhal voor 7000 bezoekers, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Aan het nieuwe Plein op Zuid verrijst een nieuw kunstenpand met bibliotheek en theater. Het nieuwe zwembad Charlois wordt ingepast in het huidige deelgemeentekantoor. Bovendien wordt fors geïnvesteerd aanwezige talent en krijgt het gebied veel betere en gebruiksvriendelijker verbindingen door onder andere een nieuw OV knooppunt.

Architectenbureau kraaijvanger is verantwoordelijk voor de supervisie op het masterplan en voor de architectonische uitwerking van Ahoy, Plein op Zuid, het zwembad en het OV knooppunt. Karres en Brands landschapsarchitecten nemen de openbare ruimte voor hun rekening en De Zwarte Hond ontwerpt het kunstenpand.

In de visie 'Hart van Zuid, plek om te blijven' staan verbinden en ontmoeten centraal. Bewoners, bezoekers, en ondernemers krijgen een actieve rol in het invullen van de plannen, die de komende twee jaar worden uitgewerkt. Een geleidelijke transformatie van Hart van Zuid is leidend waardoor de visie toekomstbestendig en voldoende flexibel is om in te spelen op veranderende omstandigheden en marktontwikkelingen de komende decennia.

Ballast Nedam-topman Theo Bruijninckx, burgemeester Ahmed Aboutaleb en Wethouder Hamit Karakus ondertekenden vandaag de hoofdovereenkomst, waarin de uitgangspunten, rolverdeling en afspraken staan beschreven. Met de realisatie is gedurende twintig jaar een totale investering van ongeveer 330 miljoen euro gemoeid.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook