> > 7 projecten genomineerd voor Hedy d'Ancona-prijs

7 projecten genomineerd voor Hedy d'Ancona-prijs

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-11-2013 - De 7 genomineerden voor de Hedy d'Ancona-prijs 2014 voor zorgarchitectuur zijn bekend.

De nominaties zijn De Keyzer in Amsterdam van FRANTZEN et al architecten; Junky Hotel Amsterdam van Atelier Kempe Thill; Kinderoogcentrum in Rotterdam van eklund_terbeek architecten; woonzorgcentrum Koninklijke Kentalis in St.-Michielsgestel van EHA; Centrum voor Verslavingszorg VICTAS in Utrecht van JDdVarchitecten; Piltowoningen het Dorp in Arnhem van Archipelontwerpers; Veilige Veste in Groningen van KAW.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Gilian Schrofer (Concern), jurysecretaris Robert-Jan de Kort (architectenbureau De Kort Van Schaik), Mark Kramer (VUmc), Marien van der Meer (Sophia Revalidatie), Marlies Rohmer (Architectenbureau Marlies Rohmer), Vincent Roozen (Gemeente Rotterdam) en Jannette Spiering (Vivium Zorggroep Weesp).

De Hedy d'Ancona-prijs is een gezamenlijk initiatief van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en TNO. De prijs is genoemd naar Hedy d'Ancona, die als minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (1989-1994) verantwoordelijk was voor het opzetten van het succesvolle rijksarchitectuurbeleid.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook