> > Bedrijfspand De Burgemeester door studioninedots

Bedrijfspand De Burgemeester door studioninedots

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-11-2013 - Vorige week is het door Studioninedots gerenoveerde bedrijfspand De Burgemeester in Hoofddorp geopend. Het centrum van het pand wordt gevormd door een 14 meter hoge vide met trappartij.

Woningcorporatie Ymere gunde het gebouw aan de Burgemeester Pabslaan een nieuw leven als kantoor en vroeg studioninedots in 2012 om een plan te maken. Maar de aanhoudende crisis gooide roet in het eten; het bleek niet haalbaar om als enkele gebruiker het hele pand te vullen. Zodoende werd samen met een investeerder, Lingotto, besloten om er een bedrijfsverzamelgebouw van te maken.

In het midden van het gebouw is een 14 meter hoge vide gerealiseerd door de betonnen vloeren weg te zagen en te vervangen door een grote sculpturale houten trappartij die de ruimte een collectieve identiteit geeft.

Studioninedots zegt in een toelichting: "De verticale lobby, met doorzichten naar alle verdiepingen, vertelt je dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Dát gevoel is de grote meerwaarde van het vernieuwde gebouw."

Het bedrijfspand is inmiddels grotendeels verhuurd.

Projectinformatie: Bedrijfspand De Burgemeester / Opdrachtgever: Ymere en Lingotto / Ontwerp: Studioninedots (Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl) / Aannemer: Ouwehand Bouw / Oppervlakte: 4.700 m² / Terrein: 980 m² / Ontwerp - Oplevering: 2012-2013

Status: Opgeleverd

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook