> > Transformatie Zusterhuis Schiedam door EGM

Transformatie Zusterhuis Schiedam door EGM

14-11-2013 - Aegir Properties en EGM architecten ontwikkelen samen, met respect voor het gemeentelijk monument, appartementen in Het Zusterhuis te Schiedam.

De gemeente heeft hiervoor met Aegir Properties en EGM architecten de reserveringsovereenkomst voor de herbestemming van gebouw getekend. Er worden circa 24 appartementen met kleinschalige intensievere zorg voor ouderen gerealiseerd.

Wethouder Arie Wijten (Wonen) noemt het behoud van het Zusterhuis en haar toekomstige bestemming belangrijk voor Schiedam: ” Het plan past binnen de pijler Levensloopvriendelijke Stad uit de Woonvisie Schiedam 2030. Schiedam wil graag dat haar inwoners ook op oudere leeftijd in de eigen buurt kunnen blijven wonen.”

Het Zusterhuis, dat in de jaren dertig van de vorige eeuw is gebouwd en onderdeel was van het oorspronkelijke ziekenhuiscomplex aan de Burgemeester Knappertlaan, blijft behouden. Dit markante gebouw draagt bij aan de authenticiteit van de nieuwbouwwijk Oranjeburgh, waar zelfbouwers in de gelegenheid worden gesteld hun droomhuis te realiseren. De geplande aanvullende nieuwbouw naast het Zusterhuis past binnen de ruimtelijke kaders en houdt rekening met het monumentale karakter van het pand. De Argos Zorggroep zal in nauwe samenwerking met een particuliere zorgverlener zorg op maat leveren aan de toekomstige bewoners.

Het samenwerkingsverband zal de komende maanden het plan verder uitwerken. Start bouw is gepland in 2014.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook