> > Opdracht BAM voor appartementengebouwen België

Opdracht BAM voor appartementengebouwen België

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-11-2013 - Het Belgische Interbuild van aannemer BAM heeft drie opdrachten verworven voor appartementencomplexen in België met een gezamenlijke contractwaarde van € 33 miljoen.

In Antwerpen realiseert Interbuild in opdracht van projectontwikkelaar Gands de Residentie Melopee (totale vloeroppervlakte 4.550 m²). Het betreft een project van 32 luxe-appartementen met een, twee of drie slaapkamers boven een drielaagse, ondergrondse parkeergarage. Residentie Melopee is gesitueerd op de kop van ‘het Eilandje’ aan de Rijnkaai met uitzicht op de Schelde, in de directe omgeving van het eveneens door Interbuild gerealiseerde Museum aan de Stroom. Het ontwerp van Crepain Binst Architecture uit Antwerpen wordt gekenmerkt door een witte betonnen structuur met veel glas. Het woonkarakter wordt versterkt door de balkons, waaraan de gevel dynamiek ontleent.

Ten zuiden van het stadscentrum van Antwerpen – en eveneens pal naast de Schelde – brengt Interbuild het project Nieuw Zuid tot stand. Opdrachtgever is projectontwikkelaar Triple Living. Nieuw Zuid omvat 77 appartementen (meer dan 15.000 m²), die zijn ondergebracht in een gebouw dat twee architectonische visies verenigt. De Schelde-zijde is ontworpen door het Antwerpse Polo Architects. Aan de zijde Van der Sweepstraat-Waalsekaai ontwierp Atelier Kempe Thill 32 wintertuinappartementen. Onder het appartementencomplex ligt een parkeergarage.

In Bilzen (Belgisch Limburg, nabij Hasselt, Maastricht, Tongeren en Genk) bouwt Interbuild het appartementencomplex Belisa. Opdrachtgever is Skyline Limburg, een zusteronderneming van Skyline Europe, de grootste residentiële ontwikkelaar in het Brussels hoofdstedelijk gewest. Belisa telt 98 appartementen boven een ondergrondse parkeergarage (13.200 m2). De een-, twee- en driekamerappartementen hebben alle ruime terrassen met uitzicht op de groene woonomgeving. Het prijswinnende ontwerp is van de hand van de Antwerpse architecte Christine Conix, die onder meer naam maakte met het ontwerp van het Belgische paviljoen op de Expo 2010 in Shanghai.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook