> > Hoogste punt stationshal Arnhem bereikt

Hoogste punt stationshal Arnhem bereikt

23-01-2014 - Vandaag is het hoogste punt bereikt in de bouw van de nieuwe stationshal in Arnhem. De stationshal is onderdeel van het door UNStudio ontworpen project Arnhem Centraal.

Het hoogste punt is het dak van het kantorengebouw dat aansluit aan de nieuwe stationshal. Dit kantoor is op de bouwplaats al goed zichtbaar. Ook de andere onderdelen van de nieuwe stationshal zijn al goed te zien.

De stationshal van Arnhem wordt opgebouwd uit beton en zo’n 150 stalen elementen. Elk element heeft zijn eigen unieke vorm. De betonnen elementen worden op de bouwplaats in de juiste vorm gegoten. De stalen elementen worden in staalfabrieken vervaardigd en op de bouwplaats in Arnhem op de juiste plek gemonteerd.

Met het project Arnhem Centraal worden het station en de stationsomgeving vernieuwd. Opdrachtgevers zijn ProRail, gemeente Arnhem en NS. In het ontwerp van UNStudio zijn de natuurlijke hoogteverschillen in het gebied moeiteloos opgenomen. Hierdoor ontstaat een overzichtelijk en toegankelijk station, waarin licht, ruimte en comfort centraal staan. Het nieuwe stationsgebouw kan naar verwachting eind 2015 in gebruik genomen worden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook