> > Heropening Kunsthal OMA

Heropening Kunsthal OMA

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-01-2014 - Komende zaterdag heropent De Kunsthal in Rotterdam. De Kunsthal is de afgelopen zes maanden verbouwd naar ontwerp van OMA.

De Kunsthal uit 1992 is OMA's bekendste Rotterdamse gebouw. Het gebouw dankt zijn bekendheid aan zijn vernieuwende museumconcept met daglicht in tentoonstellingszalen en kunst direct zichtbaar vanuit het Museumpark en de Westzeedijk. Vernieuwende constructiemethoden en onconventioneel materiaalgebruik maken het gebouw bijzonder.

Het auditorium, vroeger onderdeel van de tentoonstellingsroute, is nu onafhankelijk van het museum te gebruiken. Het museumgebouw kreeg een nieuwe entree via het café-restaurant en museuminkel op de begane grond. Het auditorium kan betreden worden via een entree aan de hellingbaan. Om de energiekosten te drukken zijn de gevels en het dak beter geïsoleerd en zijn de technische installaties verduurzaamd.

Volgens Ellen van Loon van OMA heeft deze verbouwing aangetoond dat het mogelijk is het gebouw te 'upgraden' naar de tegenwoordige tijd - zowel op technisch vlak als in gebruik - en tegelijkertijd het originele concept, dat er op gericht was het gebouw als één tentoonstellingsmachine te gebruiken, overeind te houden.

Het museum wordt geopend onder aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook