> > Bouw Het Timmerhuis in Rotterdam gestart

Bouw Het Timmerhuis in Rotterdam gestart

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-06-2013 - De bouw van het Timmerhuis in Rotterdam is gestart. OMA ontwierp dit nieuwe Stadskantoor met appartementen, winkelpassage en horeca.

beelden: © OMA

In 2009 selecteerde de gemeente OMA voor het ontwerp van het nieuwe Timmerhuis, dat naast het monumentale stadhuis zal verrijzen. Het nieuwe Timmerhuis combineert kantoren van de gemeente Rotterdam, een winkelpassage, horeca, 90 woningen en een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp herbergt een mix van woningen voor zowel starters als voor midden- en hogere inkomens.

OMA partner Reinier de Graaf over het Timmerhuis: "Het ontwerp combineert het gemeentelijk monument met een nieuw gebouw, zwevend boven de grond als een wolk van staal".

Het ontwerp van OMA behaalt de BREEAM Excellent waardering, een internationaal erkende standaard voor de duurzaamheid van gebouwen. Niet eerder behaalde een binnenstedelijk herontwikkelingsproject deze kwalificatie. Zaterdag, tijdens de Dag van de Bouw, presenteerde voorzitter van de Raad van Bestuur van bouwer Heijmans, Bert van der Els, het certificaat aan wethouder Hamit Karakus.

Onder het Timmerhuis worden op dit moment 371 funderingspalen de grond in geboord. Daarna wordt gestart met het aanleggen van de parkeerkelder. Deze zomer wordt ook gestart met de renovatie van vleugel van het stadhuis uit de jaren vijftig, een gemeentelijke monument. De galeries en het informatiecentrum blijven tijdens de renovatiewerkzaamheden in het monumentale deel geopend.

Naar verwachting wordt het Timmerhuis in 2015 opgeleverd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook