> > Plan BAM voor vernieuwing De Kuip gepresenteerd

Plan BAM voor vernieuwing De Kuip gepresenteerd

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-01-2014 - Een consortium van BAM, AM en Siemens, Feyenoord Founders Consortium (FFC), heeft een plan voor een vernieuwd stadion van Feyenoord gepresenteerd aan de verkenners voor de stadionontwikkeling. Het ontwerp is van A&E architecten.

De basis voor het ontwerp van het consortium is het huidige stadion, dat zowel aan de binnen- als de buitenzijde zichtbaar blijft. Het huidige monumentale gebouw naar het ontwerp van Brinkman en Van der Vlugt wordt uitgebreid naar de buitenzijde, waardoor de bestaande en de nieuwe bebouwing vloeiend in elkaar overlopen. Door een slimme logistieke planning kunnen de bouwactiviteiten plaatsvinden gedurende het voetbalseizoen, met minimale hinder voor de bezoekers. Feyenoord kan tijdens de bouw in het eigen stadion blijven spelen.

Na de vernieuwing zal het stadion plaats bieden aan 65.000 bezoekers. Het nieuwe stadion maakt diverse exploitatiemogelijkheden op het gebied van andere sporten, concerten en overige grootschalige evenementen mogelijk. De bouwkosten bedragen 185 miljoen euro.

Door benutting van moderne technologie volgens de principes van het 'smart stadium' (waarbij bezoekers bijvoorbeeld een doelpunt kunnen terugkijken op hun eigen tablet) krijgen comfort, veiligheid en beleving van de bezoekers in het stadion een nieuwe dimensie. Daarnaast krijgt de buitenzijde van het stadion een 'smart skin' van LED-verlichting met bewegende beelden.

De gemeente wil bij de ontwikkeling van het nieuwe stadion van Feyenoord aansluiten bij de ambities van het Rotterdam Climate Initiative. In het voorstel van FFC zal het stadion voldoen aan hoge eisen op het vlak van duurzaamheid via het BREEAMNL 'Very Good'-certificaat.

In 2013 gingen de plannen voor een nieuw stadion naar ontwerp van MVSA niet door. Er was veel weerstand onder supporters en architecten tegen deze nieuwbouwplannen. De plannen werden ingetrokken toen bleek dat er geen meerderheid in de gemeenteraad was voor een gevraagde garantie voor de financiering van het stadion.

Eerder werden er al plannen voor de vernieuwing van de Kuip gepresenteerd door actiegroep "Red de Kuip" en Zwarts en Jansma architecten.

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook