> > Plan voor indoor duikcentrum te Arnhem

Plan voor indoor duikcentrum te Arnhem

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-02-2014 - Wiegerinck ontwerpt het eerste indoor duik- en snorkelcentrum in Nederland, SEAFARI. Vanaf eind 2015 zal men er het gehele jaar kunnen duiken en snorkelen onder comfortabele omstandigheden.

Het centrum biedt ruimte aan een cirkelvormig duikbassin met een diameter van 30 meter en een diepte van 12 meter. Diverse duikroutes leiden langs rotsformaties en bijzondere objecten zoals een scheepswrak, vliegtuigwrak en een onderwaterlaboratorium. Ook is er een Wetbell waar buddy’s en duikinstructeur onder water kunnen overleggen. Het bassin is een zoetwater biotoop met een diversiteit aan planten. Naast het duikbassin worden horecagelegenheid, instructieruimtes en een duikwinkel voorzien. 

Het ontwerp biedt uitgebreide mogelijkheden voor toepassing van alternatieve en duurzame energiebronnen, materialen en (her)gebruik van regenwater. De ambitie is een gebouw dat aan energiewinning, energieterugwinning en energieopslag doet.

Met de gemeente Arnhem en SEAFARI is een intentieovereenkomst ondertekend om het project te realiseren naast de Rijnhal in Arnhem.

SEAFARI is een initiatief van ondernemer Marco Derksen. De eerste ideeën voor een indoor duikcentrum in Nederland ontstonden in 1998 tijdens de bouw van Burgers’ Ocean, het 8 miljoen liter grote aquarium van Burgers’ Zoo te Arnhem. Dit aquarium werd gerealiseerd door een team met hoofdaannemer BAM, constructeur ABT en architectenbureau Wiegerinck. Dit team zal ook SEAFARI realiseren.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook