> > Tentoonstelling René van Zuuk naar Nijmegen

Tentoonstelling René van Zuuk naar Nijmegen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

31-03-2014 - De tentoonstelling "Architectuur en techniek, de sculpturale vormentaal van René van Zuuk" is van 2 april tot en met 1 juni te zien in het Architectuur Centrum Nijmegen.

De expositie toont 18 maquettes van gebouwen die René van Zuuk Architekten in de afgelopen twee decennia heeft gerealiseerd. De maquettes zijn uitgevoerd in verscheidene materialen. Het concept voor de ontwerpen wordt vaak verkregen uit de constructie of de bouwtechniek. Aan de gebouwen valt duidelijk af te lezen dat René van Zuuk met behulp van de mogelijkheden van de specifieke materialen en vormen de grenzen op zoekt van wat er kan met architectuur.

Het bureau geniet bekendheid door projecten als architectuurcentrum ARCAM in Amsterdam, De Toekomst voor de jeugdopleiding van Ajax, The Wave aan het Weerwater in Almere, kunstpaviljoen De Verbeelding in Zeewolde en het plan Spikvoorde in Deventer. Onlangs voltooide het architectenbureau een sluisgebouw bij Emmen.

Woensdag 21 mei om 20.00 uur geeft René van Zuuk een lezing in het Architectuur Centrum Nijmegen. Hij gaat dan in op zijn ontwerpmethodiek en de rol van techniek als inspiratiebron voor zijn ontwerpen. De toegang is €7,-.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook