> > Rabobank renoveert hoofdkantoor Utrecht

Rabobank renoveert hoofdkantoor Utrecht

13-04-2014 - De dertig jaar oude kantoorlocatie van Rabobank Nederland in Utrecht wordt gerenoveerd. Rabobank heeft aan BAM Utiliteitsbouw, Strukton en Cofely opdracht gegeven om de revitalisatie van dit deel van het hoofdkantoor uit te voeren.

Het groot onderhoud aan het door Articon ontworpen ‘spiegelgebouw’ wordt gecombineerd met het inrichten van het negen verdiepingen tellende pand voor het ‘Nieuwe Werken’. De gangen met afzonderlijke kantoorkamers maken plaats voor kantoorfaciliteiten variërend van concentratieplekken tot ontmoetingsplekken en van ruimtes voor vergaderingen tot ruimtes voor presentaties, workshops en ontwikkeling.

Na de revitalisering biedt het kantoor, dat circa 29.500 m² beslaat, ruimte voor twintig procent meer medewerkers. Medewerkers, die nu nog elders in de stad gehuisvest zijn, zullen straks ook gebruikmaken van de panden aan de Croeselaan. Deze centralisatie van huisvesting betekent een besparing op (huur)kosten voor andere locaties. Daarnaast bevordert het de samenwerking en efficiency.

De kenmerkende spiegelbeglazing van het kantoorpand zal door BAM in zijn geheel worden vervangen, zonder dat het huidige karakter van het gebouw verloren gaat. Het glas wordt vervangen door glas van gelijke kleur, waardoor het aanzicht van buitenaf niet verandert. De gebruikers van het pand zullen echter ervaren dat de inval van zon- en daglicht anders is en dat het nieuwe glas zorgt voor meer comfort en een aangenamer klimaat.

De Rabobank heeft gekozen voor BAM Utiliteitsbouw als hoofdaannemer en Strukton en Cofely als onderaannemers. BAM Utiliteitsbouw zal alle bouwkundige werkzaamheden verrichten. Strukton neemt het werktuigbouwkundige en elektrotechnische deel voor zijn rekening. Cofely verzorgt alles op het gebied van meet- en regeltechniek. BAM Utiliteitsbouw vervult de coördinerende rol. Alle partijen hebben er vertrouwen in dat deze samenwerking leidt tot het beste resultaat.

De werkzaamheden zijn begin april van start gegaan. Het is de bedoeling dat het pand in februari 2016 geheel is gerenoveerd en weer 25 jaar mee kan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook