> > Nederlandse bureaus exposeren in Moskou

Nederlandse bureaus exposeren in Moskou

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-05-2014 - In het Schusev State Museum of Architecture te Moskou zal van 15 mei tot 29 juni de tentoonstelling "Dialoog met water - landschapsarchitectuur in Nederland" te zien zijn.

Het belangrijkste Russische Museum of Architecture wordt een podium voor de multi - eeuwse geschiedenis van de coëxistentie van mens en water. Het verteld over de geboorte van interessante oplossingen voor de meest ongewone en ambitieuze taken. Nederland is het land dat voortdurend in contact is met de wereld van rivieren, kanalen en zeeën; soms met dramatisch gevolgen.

Vanaf de elfde eeuw proberen Nederlandse architecten en ingenieurs nieuwe gebieden te herwinnen van water door polders te creëren; vruchtbare percelen op gedraineerde grond. Door de zware overstromingen van 1820, 1825 1916 en 1953, alsmede de gevolgen van een aantal overstromingen aan het einde van de twintigste eeuw bleek de futiliteit van de genomen maatregelen - het gevecht met water was gedoemd te mislukken.

Heden ten dagen herzien Nederlandse architecten drastisch de strategie van de betrekkingen met water – besloten werd om van de strijd naar dialoog te gaan. Door het bouwen van nieuwe wijken op het water kan de natuur een manier vinden "om terug te trekken".

Om de rivieren vrij te laten stromen bouwen we niet alleen wallen en dammen, maar worden deze ook boulevards en parken. De symbiose van hedendaagse ontwikkelingen in wetenschap, architectuur en ontwerp gericht op het creëren van attractieve, comfortabele, gemeenschappelijke zones plaatsen de landschapsprojecten in Nederland in de voorhoede van wereldwijde ecologische en maatschappelijk belangrijke trends.

De tentoonstelling zal historische relaties verwijzen naar de hedendaagse landschapsarchitectuur . De curatoren van de tentoonstelling zijn Elena Oranskaia en Eva Radionova. Een deel van de expositie toont historische parken gebouwd in de 18e eeuw door de Nederlanders in Rusland: Lefortovo, de tuinen van Bidloo, Summer Garden en de tuin van Yaroslavl Great Manufacture. Een ander deel van de tentoonstelling vertelt over de moderne benadering van het ontwerp van het stedelijke waterlandschappen.

Nederlandse landschapsbureaus als Okra, HNS, Strootman, Hosper, Lint, Boom, Escape, Slem en La4SA nemen deel aan de tentoonstelling. Hun ontwerpen tonen een innovatieve aanpak bij het ontwerp en de harmonieuze dialoog met water. OKRA zal enkele recente ontworpen en uitgevoerde projecten presenteren: Katwijk Kustverdediging, water in de stedelijke context Cutty Sark Gardens, Westerkade , Bellamy park en ”Rethink Athens” - de renovatie van 56 hectare in het centrum van Athene.

Ook tonen acht studenten van de masteropleiding Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst hun ontwerpen voor waterbeheer en waterberging in het Shchusev Staatsmuseum in Moskou. Oud-student Eva Radionova is co-curator van de tentoonstelling.

Recente ontwikkelingen op landschapsarchitectuur tonen de sterke koppeling van de Nederlandse landschapsarchitectuur en water. Gedemonstreerd zal worden hoe ideeën ontstaan ​​en hoe deze gedachten zijn verwerkt in de plannen. Naast de projecten zijn korte documentaires te zien over het ontwerpproces en de flexibele geavanceerde en vooruitstrevende manier van denken, wat resulteert in een hedendaagse relatie tussen mens en water.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook