> > Nominaties Gouden Piramide 2014 bekend

Nominaties Gouden Piramide 2014 bekend

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-05-2014 - Onder leiding van Rijksbouwmeester Frits van Dongen heeft de jury uit 83 inzendingen vijf opdrachtgevers genomineerd voor de Gouden Piramide 2014, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

De genomineerde opdrachtgevers zijn De Nieuwe Ooster met de restauratie van begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster in Amsterdam (Karres en Brands Landschapsarchitecten, Bierman Henket architecten, Atelier PUUUR, Kerssen Graafland architecten), Van Bekkum Groep en Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling Ithaka in Almere (ontwerp VMX Architects), MIET air in Beers, Stichting IJssellandschap met Natuurderij KeizersRande in Diepenveen en Woonbron met de Superkubus in Rotterdam (ontwerp Personal Architecture).

Het thema van deze ronde is architectuur. Het aantal van 83 inzendingen betekent een toename ten opzichte van de 69 projecten die in 2012 werden ingezonden, bij de vorige editie van de Gouden Piramide met het thema architectuur. Veel inzendingen hebben betrekking op hergebruik dan wel uitbreiding van bestaande gebouwen, waaronder nogal wat monumenten.

De jaarlijks toe te kennen Rijksprijs bestaat uit een bedrag van vijftigduizend euro, een trofee en een architectuurplaquette. In een publicatie worden de beste inzendingen van de prijsronde gepresenteerd. De genomineerde opdrachtgevers en hun projecten zijn in november wekelijks op tv te zien in AVRO's Kunstuur. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 22 november 2014.

De Gouden Piramide is een initiatief van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook