> > Winnaars Rebuild by Design New York bekend

Winnaars Rebuild by Design New York bekend

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

02-06-2014 - D Amerikaanse secretary of state Shaun Donovan (US Department of Housing and Urban Development) heeft de vijf winnaars van de de internationale Rebuild by Design competitie bekend gemaakt.

impressies van ‘Living with the bay’, 'Resist, Delay, Store, Discharge: A Comprehensive Strategy for Hoboken' en 'The BIG U.'

Van de tien teams die meededen aan de competitie zijn er zes teams aangewezen met de plannen: The Big U, Hunts Point Lifelines, The Living Breakwaters, Living with the bay, New Meadowlands en Resist, Delay, Store, Discharge: A Comprehensive Strategy for Hoboken.

Het plan The Big U van team BIG (BIG met het Nederlandse One Architecture, landschapsbureau Starr Whitehouse en Buro Happold) stelt een waterkering voor rond een groot gedeelte van Manhattan, zodat de lager gelegen delen beter tegen het water worden beschermd. De realisatie van de plannen is begroot op ruim 900 miljoen dollar (675 miljoen euro). Met 335 miljoen dollar is The Big U voor de bescherming van Manhattan het duurste project.

Hunts Point Lifelines van Penn Design / Olin voorziet in een plan voor bescherming van het gelijknamige schiereiland dat ligt tussen Queens en de Bronx.

Het plan The Living Breakwaters van SCAPE stelt de aanleg van een aantal riffen voor in de zee voor Staten Island.

Living with the bay van het Interboro (een team met de Nederlandse bedrijven Deltares, H+N+S Landschapsarchitecten, Palmbout Urban Landscapes en Bosch Slabbers Landscape + Urban Design en Rebel Group) zet in op veilige, schone en natuurlijke baaien aan de kust van Long Island.

New Meadowlands: Productive City + Regional Park is een voorstel van MIT CAU met de Nederlandse ontwerpers ZUS + URBANISTEN voor zowel New Jersey als het grootstedelijk gebied van New York. De eerste fase van hun voorstel richt zich op Little Ferry, Moonachie, Carlstadt, en Teterboro. Door de integratie van vervoer, ecologie, en de ontwikkeling, transformeert het project het bassin Meadowlands om een ​​breed spectrum van risico's aan te pakken, terwijl het tegelijk maatschappelijke voorzieningen verstrekt.

Het plan met de naam Resist, Delay, Store, Discharge: A Comprehensive Strategy for Hoboken van OMA, Royal HaskoningDHV, Balmori Associates en HR&A voorziet in een strategie voor bescherming van het direct aan de Hudson gelegen Hoboken. Het voorziet in een combinatie van harde en zachte maatregelen en gebaseerd op vier pilaren: weerstaan (resist), vertragen (delay), opslaan (store) en afvoeren (discharge) van water.

Orkaan Sandy heeft in oktober 2012 diepe sporen nagelaten in het noordoosten van de Verenigde Staten. Er werden meer dan 650.000 huizen en honderdduizenden bedrijven vernietigd of beschadigd.

De Rebuild by Design competitie is gericht op innovatieve, veerkrachtige en duurzame oplossingen op regionale schaal die een nieuwe standaard kunnen worden voor de wederopbouw. Het idee komt van Henk Ovink, Nederlandse topambtenaar die is ‘uitgeleend’ aan de Amerikaanse overheid voor de wederopbouw na Sandy.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook