> > Van der Pol supervisor luchthaven Schiphol

Van der Pol supervisor luchthaven Schiphol

04-07-2014 - Liesbeth van der Pol is vanaf 1 juli 2014 de nieuwe supervisor Architectuur en Stedenbouw van Schiphol. De supervisor zorgt en bewaakt de integrale ruimtelijke kwaliteit van alle ontwikkelingen op de luchthaven.

Van der Pol volgt Kees Christiaanse op, die in de periode 2008-2013 supervisor was. Van der Pol (Amsterdam, 1959) is partner en architect bij Dok architecten en voormalig Rijksbouwmeester.

De Supervisor Architectuur en Stedenbouw Schiphol is verantwoordelijk voor de ontwerpkwaliteit van de ontwikkelingen op de luchthaven Schiphol op alle schaalniveaus, van stedenbouw en openbare ruimte tot architectuur en interieur ontwerp. De supervisor werkt nauw samen met terminalarchitect Jan Benthem (Benthem Crouwel Architecten) en landschapsarchitect Adriaan Geuze (West 8).

Liesbet van der Pol zegt in een toelichting: "Bijzondere opdracht in een unieke omgeving. Integrale ruimtelijke kwaliteit wordt nergens zo compact voelbaar als op onze mooie luchthaven Schiphol. Of je er nou werkt of op reis gaat, Schiphol is dynamisch. Het gebied is constant in beweging en maakt zich op voor een goede toekomst, waarin veiligheid én beleving goed samengaan."

Schiphol is een plek waar de luchtvaartactiviteiten zorgdragen voor een sterke economische impuls, die zich vertaalt in de ontwikkeling van werklocaties, zowel op logistiek gebied als op het gebied van – in toenemende mate flexibele - kantoren. De supervisor speelt ook in die landzijdige ontwikkeling een belangrijke rol van de AirportCity. Het gaat daarbij zowel om de keuze van de gebouwarchitecten, een juiste stedenbouwkundige inpassing van luchtvaart en niet luchtvaartgebonden activiteiten en de spanning tussen de gebouwen en het openbaar gebied.

Liesbeth van der Pol zal naast deze nieuwe functie haar activiteiten bij DOK architecten voortzetten.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook