> > Officiële start realisatie 1e fase Masterplan Schiphol

Officiële start realisatie 1e fase Masterplan Schiphol

11-07-2013 - Vandaag heeft staatssecretaris Wilma Mansveld het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de eerste fase van het Masterplan Amsterdam Airport Schiphol.

De eerste fase van het Masterplan behelst de overgang naar een van centrale veiligheidscontrole in de gehele terminal en de bouw van een nieuwe pier aan de zuidkant van de terminal. Ook wordt de komende jaren uitbreiding en vernieuwing gerealiseerd van de huidige veiligheidscontrole in Vertrekhal 1 en van de Lounges 1 en 2.

In plaats van de controles aan de gate komen er op vijf locaties centrale security doorgangen: drie in de vertrekhallen en twee voor transferpassagiers. Medio 2015 zijn deze werkzaamheden afgerond.

Om de capaciteit van Schiphol uit te breiden, wordt de komende jaren aan de zuidkant van de terminal een korte pier gebouwd. Deze pier biedt plaats aan acht vliegtuigen en heeft een capaciteit voor ongeveer drie miljoen reizigers per jaar. De bouw van de pier start in 2015 en deze wordt naar verwachting in 2016 in gebruik genomen. De vernieuwing van Lounge 2 wordt in 2014 gestart .

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook