> > Derde prijs team TU Delft op Solar Decathlon 2014

Derde prijs team TU Delft op Solar Decathlon 2014

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-07-2014 - Het studententeam van de TU Delft is tijdens de Solar Decathlon 2014 in Versailles derde geworden met de inzending Prêt-à-Loger, Home with a skin.

Het Delftse team had gekozen voor het verduurzamen van een bestaand jaren ‘60 rijtjeshuis. Dit deed het team door het aanbrengen van een ‘tweede huid’ waaronder een glazen constructie aan de zonzijde. Met deze constructie kan het huis helemaal op zonne-energie draaien. Door te kiezen voor het aanpassen van een oud rijtjeshuis liet het team zien hoe bestaande woningen, waarvan er alleen in Nederland al 1,4 miljoen zijn, kunnen worden getransformeerd naar duurzaamheid. Daarmee hebben de studenten een heel realistisch concept neergezet en onderscheidde dit huis zich van de nieuwbouw- of optopwoningen (woningen met een opbouw) die de andere 19 universiteiten hadden neergezet.

Het Delftse team kreeg de meeste punten voor Communicatie & Sociaal bewustzijn en Duurzaamheid (eerste prijs). Daarnaast wonnen ze veel punten met Energie-efficiëntie (tweede prijs) en kregen ze extra punten voor Constructiemanagement & Veiligheid.

De studenten en de medewerkers van TBI Holdings demonteren het huis nu weer om het voor de derde, en voorlopig laatste keer, op te bouwen op de campus van de TU Delft als onderdeel van the Green Village. Op maandag 25 augustus opent minister Blok (Wonen) het huis in Delft.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook