> > De Zwarte Hond / office03 winnen competitie in Krefeld

De Zwarte Hond / office03 winnen competitie in Krefeld

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-09-2014 - Het ontwerp van De Zwarte Hond / office03 voor een nieuw multifunctioneel gebouw in het centrum van Krefeld (Duitsland) gaat gerealiseerd worden.

impressies van het ontwerp van De Zwarte Hond en office03

Begin juni werd het ontwerp met nog twee anderen geselecteerd en kregen de drie teams de kans om hun voorstel te verfijnen, opmerkingen te verwerken, honoraria vast te stellen en planoptimalisatie te laten zien. “Het nu winnende bureau heeft de verbeteringen het meest succesvol verwerkt” aldus juryvoorzitter professor Ursula Ringleben. “Het ontwerp overtuigt door de onafhankelijke stedenbouwkundige benadering en de nieuwe, goed bruikbare openbare pleinen (ruimtes)”.

Het multifunctionele centrum is ontworpen in opdracht van Wohnstätte Krefeld. Het programma omvat een mix van kantoren, restaurants, woningen, gezondheidszorg en retail. Het gebouw wordt gerealiseerd op een locatie die gekenmerkt wordt door zowel grote blokken als kleinschalige woningbouw. Deze verschillende schalen, in combinatie met een complexe kavel, vragen om een gedifferentieerde inbreiding.

De Zwarte Hond zegt over het ontwerp: "Het multifunctionele gebouw bestaat uit een ensemble van individueel te onderscheiden volumes die zich toch presenteren als een eenheid. Deze diversiteit verbindt de verschillende schalen van de omringende bebouwing en zorgt dat elke functie een eigen herkenbare plek binnen het geheel krijgt. De doorgaande passage maakt het grote complex te behappen en zorgt voor lucht en ruimtelijkheid. Doordat het complex opgedeeld is in individuele volumes kan maatwerk worden geleverd: aan de Petersstraße creëert het terugliggende blok bijvoorbeeld ruimte voor terrassen en twee ten opzichte van elkaar verschoven volumes zorgen voor een brede, twee verdiepingen hoge entree naar de passage. Het laatste blok telt slechts drie verdiepingen en zorgt voor een natuurlijke transitie naar de naastgelegen bestaande blokken."

Volgens planning zal het gebouw eind 2016 opgeleverd worden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook