> > Bouw brug in Alphen naar ontwerp Syb van Breda

Bouw brug in Alphen naar ontwerp Syb van Breda

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-09-2014 - Mobilis heeft de Design & Construct aanbesteding voor de energieneutrale Maximabrug over de Oude Rijn bij Alphen aan de Rijn gewonnen. Het ontwerp van de brug is van Syb van Breda & Co architects.

De brug wordt gerealiseerd ten westen van Alphen aan den Rijn en is bestemd voor zwaar verkeer van en naar het bedrijventerrein Hoogewaard. Dit verkeer veroorzaakt nu veel overlast in Koudekerk aan den Rijn.

De Maximabrug is een duurzame brug door slim materiaalgebruik en duurzaam energiegebruik. Zonnepanelen in de lus van de toeleidende weg naar de brug dragen er onder meer toe bij dat de Maximabrug energieneutraal is.

De brug en de inpassing zijn ontworpen vanuit het oogpunt van duurzaamheid en leefbaarheid. Passanten kunnen het omringende landschap beleven op de rustpunten op en onder de brug. Natuurlijke wate​rzuiveringssystemen creëren een gebied met schoon water met een hoge ecologische waarde. Er is gekozen voor een intelligent belichtingsplan wat de sociale- en verkeersveiligheid van de brug verhoogt. Dieren worden hierdoor ook niet gestoord door verlichting. Verantwoordelijk voor het landschapsontwerp is wUrck Landschapsarchitecten.

De aanbesteding werd door Mobilis en haar samenwerkingspartners Aannemingsmaatschappij Van Gelder en Hollandia gewonnen vooral door de hoogste score op Omgevingsmanagement. Door een uitgekiende werkmethode creëren de partners minimale hinder en maximale veiligheid tijdens de uitvoering van het werk.

De werkzaamheden starten in januari 2015. De brug zal het vierde kwartaal van 2016 in gebruik worden genomen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook