> > Nieuwe ontwikkelaars Rijnsburgerblok in Leiden

Nieuwe ontwikkelaars Rijnsburgerblok in Leiden

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-09-2014 - Van Wijnen Projectontwikkeling West en Syntrus Achmea RE&F ontwikkelen het Rijnsburgerblok tegenover het station van Leiden.

Dit project maakt aantrekkelijk wonen, werken en verblijven in het Leidse stationsgebied mogelijk. Beide partijen ondertekenden in september de overeenkomst.

Het Rijnsburgerblok bestaat straks uit een onderbouw met commerciƫle ruimten, kantoren en een parkeergarage. Daaronder komt een openbare fietsenstalling met circa 5.000 plaatsen. Bovenop de onderbouw komen twee woontorens en een kantoortoren.

Van Wijnen Projectontwikkeling West krijgt van de gemeente Leiden het exclusieve recht om het bouwplan van Neutelings Riedijk architecten verder uit te werken. Syntrus Achmea Real Estate & Finance blijft de beoogd belegger van de woningen in het bouwplan. Tegelijk met het uitwerken van het bouwplan wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Volgens planning wordt eind 2014 het ontwerpbestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak en zal Van Wijnen een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. De start bouw staat gepland voor begin 2016.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook