> > Mei wint architectenselectie Lijnbaan

Mei wint architectenselectie Lijnbaan

30-09-2014 - Eigenaars, ondernemers en de gemeente Rotterdam willen 'De Lijnbaan' ontwikkelen tot Urban Department Store.

Het gebied, inclusief Binnenwegplein, Oldenbarneveltplaats, Korte Lijnbaan en Kruiskade, moet de ideale springplank voor internationale retailers worden, die mikken op het grote publiek. Het eerste onderdeel, het verhogen van het integrale onderhoudsniveau van de openbare ruimte, is dit voorjaar reeds opgestart.

De Eigenaren Vereniging Lijnbaan en de Vereniging Lijnbaanakkoord willen gezamenlijk de oorspronkelijke ruimtelijke en architectonische kwaliteit van De Lijnbaan als rijksmonument terugbrengen. Daarbij is en blijft uitgangspunt, net als in het oorspronkelijke ontwerp van Van den Broek en Bakema, dat de retailer van de toekomst maximaal gefaciliteerd dient te worden. Daarnaast ambieert het Lijnbaanakkoord een architectonische en monumentale omgeving met de sfeer van de 50-er jaren waarin de consument zich prettig voelt, met plezier kan winkelen en graag terugkomt. Doelstelling is om de luifels en bovengevels aan De Lijnbaan en Korte Lijnbaan te renoveren. Vijf gerenommeerde Rotterdamse architectenbureaus is gevraagd een toekomstvisie en ontwerpaanzet te presenteren.

Mei architects and planners werd verkozen door een jury bestaande uit personen van de gemeente, vastgoedeigenaren, gebiedsbeheer en ontwikkeling. Mei heeft een overtuigende toekomstvisie, waarbij het behouden van goede en vernieuwen van het wenselijke perfect in balans zijn gebracht. Mei is in staat gebleken met de toepassing van natuurlijke materialen, hout, ‘warm’ beton en veel glas het originele karakter van de hoogwaardige na-oorlogse wederopbouwarchitectuur van deze winkels terug te brengen. Mei zal – in samenwerking met winkeliers, eigenaren, gemeente Rotterdam en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed – ook bij de aanpak van de Lijnbaan luifels en winkelpuien de oorspronkelijke architectonische kwaliteit van dit beroemde winkelgebied in ere herstellen en tegelijkertijd zorgen dat de winkels kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige eisen en wensen van de retailers.

Recent Architectuur Nieuws

(19-02-2018) - Prijsuitreiking Nieuwe Berlagevlag

(02-11-2017) - Architectuurprijs in Den Haag: De Nieuwe Berlagevlag

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

© Architectuur.ORG - 1999 - 2020 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook