> > Rein Jansma alsnog betrokken bij ontwerp De Kuip

Rein Jansma alsnog betrokken bij ontwerp De Kuip

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-07-2014 - Het Feyenoord Founders Consortium (FFC) van aannemer BAM heeft architect Rein Jansma van Zwarts & Jansma architecten (ZJA) aangetrokken voor het ontwerp van de Kuip.

tekst: Bart van Hoek / beeld: het geselecteerde ontwerp van BAM en het ontwerp van ZJA

ZJA zal samen met het architectenbureau van BAM, A&E Architecten, het programma van eisen van Feyenoord uitwerken tot een compleet ontwerp en de relatie van de Kuip tot de omgeving vormgeven.

FFC zegt voor ZJA te hebben gekozen, omdat zij als meest ervaren stadionarchitect van Nederland, als geen ander in staat zijn de cultuurhistorische context van de Kuip te verbinden met het state-of-the-art voetbalstadion De Nieuwe Kuip.

ZJA is de architect van de verbouwing in 1993 van De Kuip. Het stadion werd toen van een nieuw dak voorzien en het Maasgebouw aan de oostzijde werd gerealiseerd. ZJA ontwierp eerder stadions in Alkmaar, Den Haag en Utrecht.

Architect Rein Jansma zegt in een reactie in het AD: 'Ik had me ziek gevoeld als ik er niet bij was betrokken,' zegt hij. 'Het is een fantastisch stadion, een gebouw om van te houden. Het is voor ons de uitdaging om de kwaliteit te behouden, en er nieuwe dingen aan toe te voegen. Direct na de vakantie gaan we met veel plezier aan de slag.'

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook