> > Tentoonstelling Mecanoo in Aedes Berlijn

Tentoonstelling Mecanoo in Aedes Berlijn

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-10-2014 - Zaterdag 18 oktober opent de tentoonstelling “A People’s Palace” in Aedes Architecture Forum, Berlijn. De tentoonstelling omvat maquettes en films van recente openbare gebouwen van Mecanoo architecten, waaronder de bibliotheek van Birmingham.

Aedes Architecture Forum is een van de meest vooraanstaande internationale platforms voor architectuur en stedenbouw. Het is opgericht door Kristin Feireiss, voormalig directeur van het Nederlands Architectuurinstituut.

Naast de Library of Birmingham worden onder meer het stadskantoor en station van Delft, museum Kaap Skil op Texel, het Wei-Wu-Ying Center for the Performing Arts in Kaohsiung, en het Bruce C. Bolling Municipal Building in Boston tentoongesteld. Volgens Mecanoo’s oprichter en creatief directeur Francine Houben vormen openbare gebouwen het sociale en culturele hart van de samenleving.

Mecanoo architecten in Delft, officieel opgericht in 1984, heeft een multidisciplinaire, professionele staf van circa 120 mensen uit meer dan 25 verschillende landen. In de afgelopen 30 jaar bouwde het bureau met haar multidisciplinaire aanpak een breed portofolio op.

Bij de tentoonstelling zal een catalogus verschijnen. Op de dag van de opening van de tentoonstelling zal Francine Houben van Mecanoo om 16 uur een lezing geven.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook