> > Start bouw eerste project Mecanoo in China

Start bouw eerste project Mecanoo in China

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

27-08-2014 - De bouw van Three Cultural Centers & One Book Mall in Shenzhen is begonnen. Mecanoo ontwierp dit culturele complex dat 95.000 m² groot is.

Three Cultural Centers & One Book Mall bestaat uit een kunstmuseum, een wetenschapsmuseum, een jeugdcentrum, retail waaronder een boekenwarenhuis van vijf verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage.

Mecanoo: "Het gebouw zal Longcheng Park in Shenzhens Longgang district transformeren tot een aantrekkelijke ontmoetingsplek met een herkenbare identiteit voor bewoners en bezoekers van de stad."

In 2017 vormt het iconische complex de schakel tussen de hoogbouw van Longgangs zakendistrict, het groen van Longcheng park en één van de belangrijkste doorgaande wegen. De vier gebouwvolumes van Three Cultural Centers & One Book Mall creëren immense bogen die beschutte pleinen vormen in deze subtropische stad. De afgeronde vormen zorgen voor natuurlijke looproutes naar het complex. De musea liggen uitnodigend aan de publieke pleinen waardoor buiten en binnen in elkaar overvloeien.

Mecanoo werd gekozen tot zowel architect van het complex als 3,8 hectare buitenruimte na het winnen van een international competitie in 2011. De bouw zal volgens planning in 2017 voltooid zijn.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook