> > Rotterdam European City of the Year 2015

Rotterdam European City of the Year 2015

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-11-2014 - De internationale Academy of Urbanism in Londen heeft Rotterdam uitgeroepen tot European City of the Year 2015.

Rotterdam krijgt de prijs voor de wijze waarop de stad zich in de afgelopen twee decennia heeft ontwikkeld op economisch, sociaal en stedenbouwkundig gebied. De prijs werd vrijdagmiddag in Londen in ontvangst genomen door wethouder Ronald Schneider.

De Academy of Urbanism wordt gevormd door meer dan 500 wetenschappers, politici en vakspecialisten op het gebied van stedelijke en regionale ontwikkeling. De Academy zet steden die zich op een opmerkelijke wijze weten te ontwikkelen in de schijnwerper. Daarbij is de Academy een denktank waar de nieuwste inzichten op het gebied van stedelijke ontwikkeling worden gedeeld. Een delegatie van de Academy of Urbanism bezocht Rotterdam in september.

Bij het toekennen van de prijs is Rotterdam beoordeeld op zeven factoren: leiderschap, lokaal karakter, aantrekkelijkheid, economie, duurzaamheid, welzijn en bereikbaarheid. Op al deze punten scoorde Rotterdam de meeste punten.

Andere Europese steden die in de afgelopen jaren hebben meegedongen naar de prijs zijn onder meer Berlijn, Barcelona, Malmö en Istanbul. Winnaar in 2014 was Marseille.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook